Presentation on a new manuscripts documentation initiative in the Jebel Nafusa, Libya | تقديم افتراضي حول مشروع جديد لتوثيق المخطوطات والتراث المادي المكتوب في جبل نفوسة بليبيا

This Wednesday 16 February at 18:00 (CET), I will co-present on a new manuscripts documentation initiative we have just started in the Jebel Nafusa, Libya. Entitled “Libraries of Nafusa”, this pilot project is administered by the Ibadica Centre d’etudes et de recherches sur l’ibadisme in partnership with the Fassato Foundation in Libya. Financial support for the project comes from the Gerda Henkel Stiftung’s “Patrimonies” initiative (@HenkelStiftung). We are delighted to have been asked by #LibMed (@LibMed1) research group to offer this presentation as part of their series on Medieval Libya. The group offers the forum in both English and Arabic.

To obtain a link to the Zoom event, email: libyemedievale@gmail.com

يوم الأربعاء (١٦ فبراير/فبري) في الساعة السادسة مساءا سأشارك في تقديم افتراضي (بالانجليزية والعربية) لمشروعنا الجديد حول توثيق المخطوطات والتراث المادي المكتوب بمنطقة جبل نفوسة في ليبيا. “مشروع مكتبات نفوسة” عبارة عن مبادرة دولية لتوثيق التراث الماديّ في المنطقة والمشروع بإدارة مركز “ايباديكا” للدراسات والبحوث حول الإباضية بتعاون مؤسّسة فساطو للتنمية بليبيا. دعم للمشروع بفضل مؤسّسة “جردا هانكل” الألمانية بإطار مبادرتها للتراث. تسرّنا الدعوة من مجموعة “ليب ماد”” في إطار سلسلة محاضراتها حول ليبيا في العصر . الوسيط

للحصول على الرابط للحضور، الرجاء التواصل المباشر عبر الإيميل بالعنوان libyemedievale@gmail.com التالي

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s